Behoud banen in Land van Cuijk

14-01-2021

In het Land van Cuijk zijn meerdere lokale bedrijventerreinen per gemeente en ook een regionaal bedrijventerrein Laarakker voor het hele land van Cuijk, bij Haps. En daar is Liberaal LVC blij mee, want het zorgt ervoor dat we banen houden in ons gebied en dat er banen bij komen voor onze inwoners. En zeg nou zelf, een inkomen, met andere woorden ''brood op de plank'' hoort bij onze eerste levensbehoeften.

Gelukkig is het in Nederland bij wet zo geregeld dat bedrijventerreinen alleen kunnen komen als er rekening gehouden wordt met de plaatselijke omgeving, de inwoners in de nabijgelegen dorpen. , het landschap, de natuur etc. Bij Haps is ook een zorgvuldig afwegingsproces gevoerd in de gemeente Cuijk. Jarenlang is de dorpsraad daar bij betrokken en de provincie Noord-Brabant zag er op toe. Op dit moment wordt invulling gegeven aan het laatste stukje regionaal bedrijventerrein Noord-West.

Juist in deze Coronatijd is het belangrijk dat wij onze bestaande bedrijven en ook nieuwe bedrijven, van groot tot klein ondersteunen door optimale locaties aan te bieden. Om zo banen te behouden en te maken in het Land van Cuijk. De behoefte aan locaties is er op dit moment, zo informeerde het college ons. Ook nu zal de provincie Noord-Brabant dit controleren. Wij zien samen met de meerderheid van de gemeenteraad geen noodzaak om van de 10 jaar geleden ingeslagen koers af te wijken. In feite sorteerde de gemeente met het RB Laarakker 10 jaar geleden al voor op de nieuwe gemeente Land van Cuijk en maakte zij onze nieuwe gemeente toen al toekomstbestendig voor het behoud en groei van de werkgelegenheid. 

© 2017 Blog van Ms Wintjes. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.